Genel Merkez

TERÖR’Ü KINIYORUZ. SORUMLULAR HESAP VERMELİDİR.

46017

Başkent Ankara’nın göbeğinde dün yaşanan terör saldırısı son beş ay içerisindeki sadece Ankara’daki üçüncü saldırıdır. Ülkede güvenlik önlemlerinin en yoğun olduğu yerde Kızılay meydanın da patlayan bomba yine onlarca yaşamın sönmesine ve onlarca vatandaşımızın sakat kalmasına neden oldu. Yine evlere ateş düştü. Ailelerin acılı feryatları yürekleri dağladı. Tüm ülkeyi hüzünle birlikte bir güvensizlik duygusu kapladı. Başta aileler olmak üzere tüm yurttaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Ve hangi örgüt, hangi odak yapmış olursa olsun saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Elbette önceki patlamalarda olduğu gibi bu patlamada da sorumlu ve hesap vermesi gerekenler bu ülkeyi yönetenlerdir. Günler öncesinden istihbarat bilgisi olduğu halde, gazetelerde Kızılay meydanının adı geçtiği halde bu saldırıyı engelleme marifetini gösteremeyen hükümet ve emniyet yetkilileri derhal istifa etmeli ve yargılanmalıdır. Ortadoğu da baş aktör olma iddiasındaki hükümetin yanlış ve savaşa dayalı politikaları, yine Kürt sorununu şiddetle çözmeye çalışması sonucunda can güvenliği olmayan ve korku içinde yaşayan bir ülkeye döndük sonunda. Her seferinde özgürlükleri kısıtlayarak ve güvenlik önlemlerini arttırarak sorunu çözeceklerini iddia eden yetkililer hala şiddet politikalarını kararlılıkla sürdürmekten bahsediyorlar. Terörle yaşamaya alışmamız gibi değerlendirmeler yapanlar, yaşananları normalleştirmeye çalışıyorlar.
Bu savaş ve terör ortamı işçilerimiz ve emekçilerimiz için hayati öneme sahip bir çok meselenin de üstünü örtüyor ve sermayedarların ekmeğine yağ sürüyor tabi. Kıdem tazminatlarımızın fona devredilmesi, Kiralık işçilik uygulaması, esnek ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaştırılması, Ek Zam talebimiz gibi bir çok mesele bu gümbürtü içinde kaybolup gitsin isteniyor. Ancak bu ülkenin her milliyetten işçileri emekçileri bu oyunu bozacaktır. Haklarımıza, taleplerimize de sahip çıkacak, aynı zamanda barışı ve kardeşliği savunmaya da devam edeceğiz. İşçi sınıfımız için başka çıkar yol yoktur.

CAM KERAMİK İŞ SENDİKASI
GENEL MERKEZİ

Bir yanıt yazın